شرکت هیدروتاپ با بیش از 10 سال سابقه فعالیت در زمینه فروش تجهیزات هیدرولیک و پنوماتیک ، یکی از پیشروان این صنعت در ایران محسوب میشود
روتاری جوینت ROTOTECH سری 1000B
برای اطلاع از قیمت با ما تماس بگیرید
حداکثر فشار: 10 بار
حداکثر سرعت: 100 rpm/min
حداکثر دما: 120 درجه
روتاری جوینت
روتاری جوینت چیست:
این وسیله یک والو انتقال دهنده سیال (مایعات وگاز) به شکل (سرد و یا گرم ) از یک محیط ثابت به یک محیط گردان می باشد. در قسمتهایی از دستگاه که در حال چرخش میباشد، انتقال سیال توسط روتاری جوینت انجام میگردد. به زبان ساده تر اگر بخواهید سیالی را از یک محیط ثابت به یک محیط در حال دوران انتقال دهید، باید از روتاری جوینت استفاده کنید. سیال ها بسته به کاربرد و نیاز ما میتوانند: آب داغ ، روغن داغ ، بخار ، آب سرد ، روغن هیدرولیک ، مایع آب صابون و… باشند.
در اصل روتاری جوینت ها به عنوان اتصالات چرخشی امکان انتقال مایعات و سیالات مورد استفاده برای گرمایش و خنک کاری غلطک ها را میسر میسازند.
اصلی ترین قطعه در این روتاری ها بلبرینگ ها می باشد،در واقع این بلبرینگ ها هستند که باعث چرخش این روتاری می شوند و از قطعات دیگر نیز می توان به ذغال ها، فنر ها ، شفت و میله های نگهدارنده نام برد.
نحوه انتخاب روتاری جوینت :
نوع سیال : مهمترین مساله برای انتخاب یک روتاری جوینت نوع سیالی می باشد که می خواهید جا به جا کنید. در واقع با تغییر نوع سیال، جنس بدنه روتاری جوینت نیز تغییر می کند. بنابراین یکی از فاکتور های تعیین قیمت نوع سیال و جنس بدنه این روتاری ها می باشد.
فشار و دمای کاری : بعد از انتخاب نوع سیال می بایست از ماکسیمم فشار و دمای سیال خود اطلاع داشته باشید چرا که هرکدام از مدل های این روتاری ها آستانه تحمل فشار و آستانه تحمل دمای متفاوتی را دارند .
سرعت دَوران :عامل سوم نیز محاسبه میزان چرخش محفظه خود در دقیقه می باشد. هر کدام از روتاری ها توان مشخص و محدودی را برای دوران دارند که اگر از آن بیشتر نیرو به آن وارد کنیم باعث ایجاد گشتاور شده و متعلقات روتاری جوینت از هم گسیخته می شومد.
سایز:عامل آخر نیز دانستن سایز مورد نیاز می باشد که می بایست با توجه به حجم سیال خود این سایز را که معمولا از 1/4 اینچ شروع می شود و تا 2 اینچ ادامه پیدا می کند را انتخاب کنید.
انواع روتاری جوینت :
o روتاری جوینت آب
o روتاری جوینت پنوماتیک
o روتاری جوینت روغن
o روتاری جوینت بخار و روغن داغ
o روتاری جوینت هیدرولیک
روتاری جوینت در صنعت:
روتاری ها ی روتوتک در صنایع مختلف کاربرد دارند. صنایعی همچون فولاد ، کاغذسازی ، کارتن سازی ،نساجی ،چاپ ، تولید پلاستیک ، صنایع غذایی ، ماشین سازی. صنایع خودرو ، نفت و گاز ، پتروشیمی ، ماشین آلات معدن ،صنعت سیمان. روتاری جوینت ها بسته به نوع کاربرد و سیالی که از خود عبور میدهند به انواع مختلف تقسیم میشوند.
فشار کاری ، میزان دما و سرعت دورانی شفت rpm (دور در دقیقه) از مهم ترین شاخص های انتخاب روتاری جوینت به حساب می آیند. کوپلینگ گردان یا همان روتاری جوینت که به آن یک اتصال چرخشی و یا دوار هم گفته میشود. یک کوپلینگ آب بندی چرخشی میباشد. که تجهیزات در حال دوران و چرخش را به لوله ها و اتصالات ثابت متصل میکند.
روتاری جوینت چند کاناله یا مولتی پورت :
اتصالات گردان یا همان روتاری جوینتها را میتوان بصورت چند کاناله یا اصطلاحا” مولتی پورت نیز طراحی کرد. در روتاری های مولتی پورت همزمان قادر خواهیم بود چند سیال مختلف را از یک اتصال گردان انتقال دهیم.
مولتی پورت ها در صنایع مختلفی از جمله نفت و گاز ، مواد غذایی و آشامیدنی ، هوا فضا ، رباتیک و تجهیزات پزشکی استفاده میشوند.
برخی از کاربردهای ، روتاری جوینت و مولتی پورت ها برای انتقال سیگنال الکتریکی و همچنین قدرت هیدرولیکی میباشد. از این روتاری جوینت ها و مولتی پورت ها بیشتر در سیستم های هیدرولیک و ماشین آلات اکتشافات دریایی استفاده می شود.
اجزای تشکیل دهنده روتاری جوینت :
یک روتاری جوینت از چهار قسمت اصلی تشکیل شده است.
1- بدنه روتاری که میتواند از جنس برنج ،آلومینیوم ،چدن و استیل ضدزنگ باشد.
2- یاتاقان که بسته به تیپ روتاری می تواند بلبرینگ و یا بوش گرافیتی باشد.
3- شفت روتاری که از جنس استیل ضد زنگ ساخته میشود.
4- مکانیکال سیل که بسته به کاربرد میتواند از جنس سرامیک ،کربن گرافیت و یا سیلیکون کاربید باشد.
ویژگی های برجسته مواد کربنی و نتایج مطلوب استفاده از سیل های آب بندی سرامیکی و گرافیت سبب شده است. که قطعات ساخته شده از این مواد کاربرد وسیعی در بخش صنعت داشته باشد.
برخی خصوصیات سیل های آب بندی سرامیکی و گرافیتی :
مقاومت زیاد سیل های آب بندی سرامیکی و گرافیت در برابر حرارت.
ایستادگی بالا سیل های آب بندی سرامیکی و گرافیت در برابر خوردگی.
مقاومت سیل های آب بندی سرامیکی و گرافیت در برابر تنش حرارتی.
انبساط حرارتی پایین سیل های آب بندی سرامیکی و گرافیت.
انتقال حرارتی مطلوب سیل های آب بندی سرامیکی و گرافیت.
تغییر شکل بسیار کم در درجه حرارتهای بسیار زیاد و …
شرایط استفاده سیل های آب بندی سرامیکی و گرافیتی :
در برخی از کاربردها به دلیل بالا بودن درجه حرارت امکان استفاده. از روغن ها و گریس های روان کننده نمی باشد. در این گونه موارد انتخاب سیل های گرافیتی و سرامیکی بهترین گزینه میباشند. و یا اینکه قطعه آب بندی در معرض حلال ها و مواد خورنده قرار داشته باشد. که در اینگونه موارد مقاومت خورندگی سایر موادها کافی نخواهد بود. لذا در اینجا متریال سرامیک و گرافیت کربن مناسب ترین انتخاب خواهد بود.
سطح آب بندی كه از آن به عنوان كربن یاد می كنیم. تركیبی از كربن و گرافیت می باشد. استفاده از گرافیت به دليل دارا بودن خاصیت روان كنندگی و هدایت بالای گرما می باشد. كربن به دلیل دارا بودن خاصیت مقاومتی آن در برابر خوردگی مورد استفاده قرار گرفته و همچنین كربن استحكام بیشتری دارد.
سیل های آب بندی در روتاری جوینت:
سیل های مکانیکی جز مهم و اصلی روتاری جوینت ها به حساب می آیند. در روتاری جوینت های استاندارد معمولی از سیل آب بندی سرامیکی با فشار فنر استفاده میگردد. این روتاری ها معمولا در سیستم های خنک کاری آب استفاده میشود. با پیشرفت فناوری و علم متالوژی سیل های آب بندی. با متریال کربن گرافیت بیشتر مرسوم شده است. استفاده از متریال کربن گرافیت در سیل های با تکنولوژی بالانس به ما کمک میکند. تا روتاری ها را در سیالهایی مانند بخار و گاز ها نیز استفاده نمائیم. سیل های با تکنولوژی بالانس به صورت صاف و مسطح هستند و در اکثر موارد توسط بلبرینگ پشتیبانی میشوند.
کیفیت متریال سیل های روتاری جوینت:
حین کار ، سیل های آب بندی نیروهای حاصل از فشار سیال. و همچنین اصطکاک ناشی از تماس سطوح سیل ها با همدیگر را تجربه میکنند. عوامل مرتبط با سرعت دستگاه ، دما و فشار تاثیر مستقیمی بر عمر سیل های استفاده شده دارند. سیل های بکار برده شده با کیفیت پائین متریال به طور طبیعی. سریعتر از بین رفته و منجر به توقف دستگاه و افزایش هزینه های تعمیر و نگهداری میشوند. از آنجایی که سیل های استفاده شده در روتاری ها اجزای اصلی آنرا تشکیل میدهند. بایستی در ساخت و تولید آن و انتخاب نوع متریال دقت کافی بعمل آید. چرا که بی دقتی در انتخاب متریال مناسب و مرغوب و عدم دقت کافی. در پروسه ساخت آن میتواند عواقب ناخوشایندی در پی داشته باشد.
توصیه مهم برای روغنکاری و نگهداری روتاری جوینت ها:
تمامی روتاری جوینت های روتوتک Rototech در پروسه تولید پس از تست های QC روغن کاری و در محیطی تمیز. که بسته بندی و در اختیار مصرف کننده قرار میگیرند. با این حال روتاری جوینت ها بنا به دستورالعمل صحیح نصب و استفاده که در داخل جعبه گذاشته شده است. با توجه به شرایط کاری دستگاه و دوره های نگهداری بایستی روغن کاری گردند. استفاده از روغن با کیفیت و تزریق صحیح آن داخل محل تعبیه شده است. با تجهیزات فشار پایین از اهمیت به سزایی برخوردار است.